Spring til indhold

Artikel: Hvilke stegepander bruger kokke? Se hvilke der anvendes mest

Hvilke stegepander bruger kokke? Se hvilke der anvendes mest

Hvilke stegepander bruger kokke?

Er du nysgerrig på, hvilke stegepander professionelle kokke selv anvender i køkkenet, hvad en god stegepande indebærer og hvad der er vigtigt i udvælgelsesprocessen? Så læs med her, og bliv klogere på belægning, tilberedning og rengøring af pander set med kokkens øjne. 

Hvilke stegepander bruger kokke? 

De to mest hyppige stegepander blandt professionelle kokke er støbejerns- og kobberpander med non-stick belægning. Som kok er det essentielt, at ens arbejdsredskaber kan klare høje temperaturer, slipper maden let og giver en jævn fordeling af varmen under tilberedning, da det giver det bedste resultat.

Derfor vælger mange erfarne kokke at benytte en pande af kvalitetsmaterialer for at sikre, at de holder længe og kan klare slitage. Kokke på restauranter udskifter hyppigt deres pander, da de benyttes dagligt og derfor er mere udsat for både slid og ringe behandling end hjemme i det almindelige køkken.

Det er derfor vigtigt, at du prioriterer at behandle og rengøre panden ordentligt derhjemme, da det sikrer dig længere holdbarhed. 

Hvad vægter kokke højt ved pander?

I kokkeverden vægtes effektivitet højt, og derfor er det et krav, at deres pander kan flyttes fra komfur til ovn uden problemer. Med andre ord skal alle pander være udstyret med varmebestandige håndtag, så der ikke opstår brandskader under madlavning.

Samtidig er det vigtigt, at selve belægningen på stegepanden er korrekt, når kokke skal tilberede mad af høj kvalitet, da det ødelægger tilberedningen og madvarerne hvis det klæber til overfladen af panden.

Der findes mange forskellige belægningsmaterialer og typer af pander, og det kan derfor være en jungle at finde rundt i. Som udgangspunkt anbefaler de fleste kokke altid at vælge en stegepande man selv kan håndtere, og som har non-stick belægning, da det vil sikre at amatører såvel som kokke, næsten altid kan servere lækker mad.

Et tyndt non-stick lag gør det både nemmere og hurtigere at stege mad og rengøre panden efterfølgende. 

Gode og solide materialer 

Hertil er de kvalitetspander som kokke benytter fremstillet af materialer, der ikke udskiller skadelige kemikalier, og de er derfor sikre at anvende. Du vil derfor kunne føle dig helt tryg når du tilbereder mad i køkkenet, hvis du har valgt pander af høj kvalitet.

Det vil nemlig sikre, at dine madvarer ikke optager unødige kemikalier når de tilberedes på panden, men derimod er fri for kemi og istedet er velsmagende. Du bør derfor gøre dig flere overvejelser når du skal vælge en ny stegepande til hjemmet, da der findes et utal af muligheder.

Du bør først og fremmest overveje, hvad panden skal bruges til, og hvor erfaren du er i et køkken. Det vil kunne hjælpe dig på vej i forhold til at vælge den rette belægning og den rette type pande som kan opfylde dine behov, hvad end du er kok eller amatør.

Læs mere

Hvordan måler man en stegepande

Hvordan måler man en stegepande? Find den rette pande

Er du også i tvivl om, hvilken størrelse din stegepande har, og hvordan man kommer frem til et specifikt mål på den? Så har vi samlet de vigtigste skridt til dig her, så du engang for alle kan hav...

Læs mere

Pommes frites i airfryer - Hurtig optø frosne på kort tid

Du kan tilberede og optø frosne pommes frites i airfryer nemt, fedtfattigt og uden den helt store opvask. Det gør madlavning mere tilgængeligt for flere, da du ikke behøver at have de stærkeste kø...

Læs mere