Spring til indhold

Artikel: Airfryer vs actifry - Hvad er forskellen & hvilken er bedst?

Airfryer vs actifry - Hvad er forskellen & hvilken er bedst?

Det kan være svært at vurdere en airfryer vs actifry, når man er på udkig efter køkkenapparatet. Begge maskiners formål er at lave hurtig og nem mad, som ikke kræver meget olie.

Begge er derfor et oplagt valg til dig, der ønsker at lave lækker og sund mad uden at gå på kompromis med smagen. Læs med her og bliv klogere i forhold til forskel på airfryer og actifry.

Vurdering af airfryer vs actifry

Når man skal vælge en airfryer vs actifry, er det en god idé at starte med at vurdere den forskel på maskinerne, som der er.

En airfryer er en fælles betegnelse for maskiner, som benytter en varmluft teknologi til at tilberede maden. Maden kan sammenlignes med den måde en frituregryde tilbereder maden på, hvor dette dog er et langt sundere alternativ.

En actifry har samme egenskaber, men er patenteret af den franske virksomhed Groupe SEB. Virksomheden står blandt andet bag mærkerne som Tefal og OBH Nordica, som laver andre populære køkkenredskaber.

Forskel på airfryers og actifry

Det kan være svært at vurdere en airfryer vs actifry, da der stort set ikke er nogen forskel på egenskaberne. Der kan dog være markante forskelle på de forskellige varianter af airfryers, da dette blot er en fælles betegnelse for mange mærker.

Som regel kan man finde airfryers i en prisklasse fra blot et par hundrede kroner til flere tusinde kroner. Dette afhænger af størrelsen og hvilke specifikationer, som maskinen har.

En actifry er som regel svær at finde til under tusinde kroner. En actifry er også, modsat almindelige airfryers, indrettet med en roterende arm, som drejer i maden under tilberedningen.

Hvor finder man en god airfryer?

Hos Chiotto sælger vi airfryers af god kvalitet, som er både solide og med et flot design. Tag et kig i vores store udvalg af airfryers, og find en, der passer til dine behov.

Hertil kan du overveje, hvilken størrelse du har brug for. De typiske varianter er 5 liter eller 8 liter. Til den store familie, hvor det skal være ekstra nemt, anbefaler vi vores Dual, som har en kapacitet på 8 liter fordelt på to skuffer af 4 liter hver.

Dette gør det muligt at tilberede to måltider samtidigt, eller lave både en kødret og en vegetarisk ret. Den imødekommer derfor alle behov, og er blevet yderst populær.

Airfryer versus Actifry

Hvorfor forveksles actifry med airfryer?

Det er egentlig meget simpelt. Før airfryeren virkelig fik taget sit indhug på det danske marked, lancerede OBH Nordica deres ActiFry serie, som hurtigt blev noget, som forbrugerne gerne ville have på grund af de mange smarte funktioner.

Dog blev det aldrig kategoriseret som en airfryer, men som sit eget produkt, der betød, at de to begreber flød sammen, selvom ActiFry egentlig bare er navnet på én type airfryer, mens ordet 'airfryer' er en betegnelse for en lang række af køkkenmaskiner.

  Hvem laver airfryers?

  Der findes et væld af udbydere og producenter af airfryers. For blot at nævne et par stykker, som du nok allerede har hørt om, så er der brands som:

  • Philips
  • Princess
  • OBH Nordica
  • Ninja
  • Cosori
  • ONYX COOKWARE

  Dette er naturligvis ikke en udtømmende liste, der da der findes mange, mange producenter og mærker, som har lavet deres egne airfryers.

  Konklusionen er dog her, at man hurtigt kan komme til at forveksle begreber og navne, når man kun kender den halve historie.

  Din næste airfryer

  Skal din næste airfryer være en ActiFry, eller skal det være én af de mange andre modeller, der findes på markedet? Lad dig inspirere af de mange muligheder, her hos Chiotto.

  Vi har samlet nogle af de bedste maskiner, som du med fordel kan vælge imellem, ud fra vores vurdering.

  Find også airfryer tilbehør, som kan være godt at have, hvis du vil lave mad til perfektion, hver gang.

  Hvad er forskellen?

  • Der er stort set ingen forskel på Airfryer og Actifry
  • Der er tale om samme teknologi og egenskaber 
  • Airfryer er en overordnet betegnelse 
  • Actifry er et specifik type produkt 

  Hvad skal man vælge?

  Valget mellem Airfryer og Actifry afhænger af personlige præferencer og behov. Airfryers fokuserer på hurtig og alsidig madlavning, mens Actifry prioriterer en sundere tilgang med minimal olie. Begge apparater har dog revolutioneret måden, vi tilbereder stegte retter på, og giver brugerne mulighed for at nyde favoritretter på en mere afbalanceret måde.

  Vores venner fra https://marketing-eksperten.dk/seo-bureau/, kan hjælpe dig med søgemaskineoptimering.

  Sammenligning af actifry vs airfryer

  Airfryers og Actifry er to populære køkkenapparater, der begge garanterer sundere alternativer til stegning ved at bruge en særlig varmluftsteknologi, der gør dem til et nemt og hurtigt alternativ til en almindelig ovn. Mens maskinerne har lignende formål, er der nogle væsentlige forskelle.

  Airfryers er kendt for deres alsidighed og hurtige opvarmning. De bruger varm cirkulerende luft til at lave sprøde og lækre retter med minimal olie. Dette gør dem ideelle til at forberede alt fra pommes frites til kylling uden at kompromittere smagen.

  Actifry, derimod, er designet til at bruge en minimal mængde olie til at lave mad. Den benytter en roterende arm, der kontinuerligt vender ingredienserne for at sikre ensartet tilberedning. Actifry er specielt kendt for at lave saftige retter med meget lidt olie, hvilket appellerer til dem, der ønsker at reducere deres fedtindtag.

  Se også koge kartofler i airfryer

  Eksterne links

  Vil du vide mere? Læs om de officielle kostråd

  Se også mere om den populære køkkenmaskine her

  Læs mere

  Hvad er en airfryer?

  Hvad er en airfryer?

  Hvad er en airfryer? En airfryer er en køkkenmaskine, der bruger varm luft til at tilberede maden. Mange betegner den også som en lille ovn, dog kan den tilberede de fleste madvarer på halvdelen af...

  Læs mere